в Полтаві занадто багато цікавих місць та подій, які необхідно сфотографувати, і якщо Ви не носите фотоапарат з собою, а маєте мобільний камерофон - ця збірка статей буде у пригоді.
збірник документів і матеріалів, з яких можне дізнатися, як невеличке поселення, що служило фортецею, виросло у велике місто з розвиненою промисловістю та культурою за більш як 1100-літню свою історію
Полтава як місто затишне та багате на історичні та культурні пам'ятки дуже популярне серед туристів з інших країв України та світу. Звісно гості міста окрім духовної насолоди хочуть пізнати і гастрономічні цікавинки нашого краю. Але на фоні нових ресторанів закордонних кухонь: японської, китайської, італійської, що останнім часом повідкривалися в Полтаві та більш знайомих нам: грузинська та російська кухні, традиційні українські заклади не так популярні.
Найчастіше зустріти справжню українську кухню можна в тематичних заміських ресторанах окутаних сільським колоритом. Такі заклади дуже популярні серед місцевого населення Полтави, а туристи часто просто не знають про їх існування.
З часом засилля іноземних ресторанів та різних фастфудів витісняють традиційні полтавські страви не тільки з меню ресторанів, а й спосіб їх приготування. Зміна традицій відобразилась і на смакових якостях страв.
Близькість до екологічно-чистих родючих земель Полтавщини та доступність якісних свіжих продуктів для кулінарних шедеврів дозволяє, тим хто відвідує ресторани Полтави, насолоджуватися чудовими стравами у виконанні професійних шеф-кухарів.
Надіємося, що з часом традиційних якісних українських ресторанів в Полтаві лише більшатиме, а представлені заклади інших кулінарних шкіл будуть радувати різноманітністю та оригінальністю смаків.